10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 mei 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 mei 2024

Danny de Munk: “Ik liep toen even tegen de lamp”

Danny de Munk: “Ik liep toen even tegen de lamp”

Foto: Peter De Smedt

Wanneer je veertig jaar op de planken staat, heb je als artiest ongetwijfeld veel mooie momenten meegemaakt. Maar het kan niet alleen maar mooi zijn. Er zullen ongetwijfeld ook dieptepunten geweest zijn.

Dat is in elk geval het geval bij Danny de Munk. Hij begon 40 jaar geleden in de musical ‘Ciske de Rat’ en draait nu nog altijd mee in de Nederlandse showbizz.

“Wat is tegenslag? Af en toe heb je even wind tegen, bijvoorbeeld doordat er mensen zijn die je onrechtvaardig behandelen. Ik denk dat iedereen dat heeft en niet alleen als je een artiest bent. Tegenwoordig is het zo dat artiesten met een eigen theatertour een tot twee optredens in drie weken doen. Maar ik deed er in het verleden met ‘De Munk Live’ vijf in de week”, zegt de zanger in Party.

5 in een week tijd, dat is behoorlijk veel en dat had ook grote gevolgen voor de zanger. Zijn gezondheid ging er onder lijden.

“Overspannen ben ik daardoor nooit geweest, maar ik heb wel stemproblemen gehad. Ik liep toen even tegen de lamp, maar ja, dat hoort ook bij het leven. Je leert daar weer van.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today