7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024
7 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024

Mariska Bauer: “Ik neem mezelf meer en meer in acht”

Mariska Bauer: “Ik neem mezelf meer en meer in acht”

Foto: Peter De Smedt

De lijdensweg van Mariska Bauer was intens sinds haar opgelopen herseninfarct, nu zo’n twee jaar geleden. Helemaal terug de oude is ze nog niet, maar ze durft toch al te zeggen dat ze voor 95% terug is wie ze vroeger was.

“Intussen kan ik alles weer en functioneer ik volledig. Ik kan wel moeite hebben met drukte en ik raak snel overprikkeld. Dan ga ik heel erg geeuwen, voel ik me intens moe en bestaat mijn hoofd uit watten”, lacht Mariska in Vrouw en Party.

Mariska heeft veel geluk gehad en ze toonde zich een echte vechter tijdens haar revalidatie. Maar het herseninfarct was ook een goeie waarschuwing voor de vrouw. Want zo besefte ze snel dat misschien toch iets te veel van zichzelf heeft gevraagd.

“Voor mijn herseninfarct was ik iemand die 24 uur per dag, klokje rond, gewoon doorging: de was, het huishouden, van hot naar her rijden… Zelfs toen ik het infarct kreeg, buffelde ik door.”

Maar ze heeft haar lesje geleerd. Ze probeert zich niet meer zeven dagen per week druk te maken, maar heeft het gehalveerd tot vier. “Ik neem mezelf meer in acht. Ik realiseer me echt hoeveel geluk ik heb gehad. Ik ben er nog en er goed uitgekomen.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today