8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024
8 °C Antwerpen, BE
dinsdag 16 april 2024

Gordon: “Ik voel me daar veel veiliger”

Gordon: “Ik voel me daar veel veiliger”

K2 zoekt K3; seizoen 1, aflevering 1 op zaterdag 11 september 2021 bij VTM. Op de foto: Ingeborg & Gordon

Wanneer Gordon tot rust wil komen, dan trekt hij naar Dubai. Daar ervaart hij veel minder prikkels en voelt hij zich ook veiliger. Nadat hij bruut is overvallen bij hem thuis in Nederland is zijn gevoel van veiligheid weg en dat mist hij toch wel.

“In Dubai is dat anders. Ik heb daar al twee keer mijn telefoon laten liggen en die brengen ze dan keurig terug. Je weet gewoon dat als je daar iets steelt of doet, je de gevangenis ingaat”, zegt Gordon in Story.

Een ander feit wat strafbaar is in Dubai is homoseksualiteit. En laat Gordon nu net op mannen vallen. Gelukkig heeft hij daar nog geen problemen mee ervaren.

“Ik voel me daar als gay veiliger dan in Amsterdam. Als ik in Nederland hand in hand zou lopen met mijn vriend, die ik niet heb, voel ik me onveiliger dan wanneer ik het in Dubai zou doen. Het wordt in Dubai door de vingers gezien, gedoogd.”

De reden daarvan is dat je in Dubai gewoon veel expats hebt. Er wonen zoveel mensen, ook homoseksuele mensen. “Ik heb nog nooit zoveel homo’s gezien als in Dubai. Ik heb een prima leven in Dubai, al weet ik niet of dat voor altijd is.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today