10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 mei 2024
10 °C Antwerpen, BE
dinsdag 28 mei 2024

“Dat is heel vervelend voor Maxime Meiland”

“Dat is heel vervelend voor Maxime Meiland”

Foto: Wessel de Groot

Dat de dader van de verkrachting van Maxime Meiland nu volop zelf de aandacht opzoekt, speelt jammer genoeg niet in zijn voordeel. Dat kan ook zijn advocaat Peter Schouten niet ontkennen.

De man beweert dat zijn identiteit bekend is gemaakt door de passage in het boek van Maxime. Maar in het boek wordt zijn naam niet gezegd of worden er geen uiterlijke kenmerken gegeven.

Door nu steeds de publiciteit op te zoeken, geeft hij veel meer van zijn identiteit prijs dan Maxime ooit heeft gedaan. En dat speelt allemaal in zijn nadeel.

“We hebben alleen maar opgeschreven dat hij een ex-bajesklant is, maar daar zijn er honderdduizenden van in Nederland”, klinkt het bij Jan Dijkgraaf in Party.

Doordat de dader de aandacht blijft opzoeken, wordt Maxime vaker dan ze liefheeft geconfronteerd met wonden uit het verleden. En dat is allesbehalve prettig. “Zelf heeft ze haar verhaal tot in detail al gedaan tijdens de verhoren voor de aangifte van de verkrachting. Maar de uitzending van ‘Roddelpraat’ waarin de verkrachter te zien is, dat is voor haar natuurlijk wel heel vervelend.”

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today