28 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 juli 2024
28 °C Antwerpen, BE
donderdag 18 juli 2024

André van Duin blikt terug op succesvolle carrière

André van Duin blikt terug op succesvolle carrière

Foto: Sander Mulkens / MAX

“Achteraf is de tijd omgevlogen. Maar de dag dat ik begon, voelt niet als de dag van gisteren, maar als heel lang geleden”, met deze woorden start André van Duin zijn interview in Weekend. De komiek heeft ondertussen dan ook al heel wat succesvolle jaren op zijn teller staan.

“Vanaf dat ik in 1964 het programma Nieuwe Oogst won, is het gaan rollen en is de sneeuwbal steeds groter geworden”, zo blikt hij terug. “Alles werd een succes. Ik heb geen zeperds meegemaakt in al die jaren. Het was allemaal toch wel spraakmakend in ieder geval.”

Toch heeft de komiek een periode meegemaakt waarin de kunst van André aanzien werd als louter ‘volks vermaak’. “’Toen ik met de Dik Voormekaar Show begon, kwam er een omslag. Studenten en de incrowd van Hilversum riepen toen ineens dat het geweldig was, dat ze het verkeerd gezien hadden. Nu hoef je je er niet meer voor te schamen om mij leuk te vinden.”

“Wat mij is gebeurd, geldt voor veel artiesten. Frans Bauer wordt nu ook de hemel in geprezen, dat was ook ooit not done”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today