7 °C Antwerpen, BE
zondag 6 oktober 2024
7 °C Antwerpen, BE
zondag 6 oktober 2024

Bas Muijs na hartaanval: “nooit aan gedacht”

Bas Muijs na hartaanval: “nooit aan gedacht”

Foto: Brunopress.nl

In December 2021 werd het gezin van de familie van Bas Muijs stevig opgeschrikt door de hartaanval van Bas. De acteur belandde in het ziekenhuis en moest een moeilijke operatie ondergaan. De kans bestond dat Muijs de operatie niet zo overleven, maar hij bleef positief.

In Party blikt hij terug op dat akelige moment. “Ik heb nooit gedacht: ik ga dood. Omdat dat ook opgeven is, en berusting, zo van: dit was het. Ik heb er wel over nagedacht wat er zou gebeuren als ik dood zou gaan. Ik dacht: als dat dan toch zou gebeuren, dan heb ik een hartstikke mooi leven gehad.”

Bas wilde niet opgeven en ging volledig voor zijn leven vechten. Maar hij kon niet vermijden dat er heel wat tranen vloeiden vlak voor de operatie. “Eerst omdat ik toch bang was en nadien omdat ik opgelucht was. Alle spanning kwam eruit.”

Na de operatie moest Bas revalideren en dat kon hij thuis bij zijn ouders, weg van de drukte van zijn gezin. “Dit was de ideale plek om te herstellen en bij te komen van alles. Hoe graag ik mijn kinderen ook wilde zien, ik was nog te broos. En het is nog ergens anders goed voor geweest. Doordat ik vier weken heel dicht bij mijn ouders heb geleefd, kwamen er nog eens allerlei mooie gesprekken op gang.”

Door de stress en de revalidatie van de afgelopen maanden is Bas flink afgevallen, maar liefst zeven kilo. Kilo’s waarvan hij vermoedt dat ze er ook heel snel terug zullen bijkomen.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today