22 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 september 2024
22 °C Antwerpen, BE
donderdag 19 september 2024

Frans Bauer: “Mijn leven is door elkaar geschud”

Foto: Dirk Verbocht

Afgelopen week bracht Frans Bauer het nummer ‘Koning van het feest’ uit, een feestelijk nummer waarmee Frans Bauer zich in de hoogste regionen van de hitparades wil settelen.

Frans Bauer is weer aan het optreden, de theaters onveilig maken doet hij echter met een dubbel gevoel. Zo is er de afwezigheid van zijn broer Dorus die momenteel voor blaaskanker in behandeling is en er was ook het herseninfarct van zijn vrouw Mariska eerder dit jaar.

“Mijn positivisme verlies ik nooit. Al check ik wel continu m’n iPhone”, geeft Frans Bauer toe. De zanger is weer vaker van huis weg, maar in gedachten is hij vaak bij zijn vrouw. “Er houdt thuis altijd iemand een oogje in het zeil — één van onze vier zonen, of een vriendin — maar geen moment laat ik Mariska los”, vertelde hij aan Het Laatste Nieuws.

Dat zijn grote liefde door een herseninfarct getroffen werd, dat laat de altijd sympathieke Frans niet onberoerd. “Mijn leven is door elkaar geschud. Van oud op nieuw klonken we met het gezin op een mooi 2022, tot Mariska op 4 januari met een dubbele tong begon te praten. ‘Doet ze nou voor de grap iemand na die dronken is?’ Tot je snel beseft: ‘hé, dit is niet goed’. En dan kreeg ze uitval van haar arm en gelaat. Ik heb de arts gebeld en voor ik het wist, werd ze afgevoerd met de ziekenwagen”, reageert Frans tijdens het interview met de grootste Belgische krant.

Mariska heeft héél veel geluk gehad, was Frans niet zo alert geweest, was zij er mogelijk erger aan toe geweest. Onderweg naar het ziekenhuis volgde Frans de ziekenwagen. ”Ik zag alle scenario’s in enkele minuten voorbijkomen. Je hebt geen idee wat zich daar afspeelt. Echt de hel. Ik heb zoveel angst gevoeld, ik kon niks meer. Ik ben 47 jaar, maar wist m’n eigen telefoonnummer niet eens meer”, geeft de zanger toe.

Gelukkig is het nu wel weer goed met Mariska, zij stelt het al bij al goed. De familie Bauer hangt goed aan elkaar en de kinderen springen bij als Frans de deur uit moet. En dat moet af en toe, ook bij de familie Bauer moet er brood op de plank komen. Of Chinees, want dat gaat er bij Frans altijd wel in.

Schrijf je hier in voor de gratis dagelijks nieuwsbrief van Entertainment Today

* verplicht in te vullen
Entertainment Today